Бившият македонски премиер Никола Груевски избяга в Унгария

Бившият македонски премиер Никола Груевски избяга в Унгария Бившият македонски премиер Никола Груевски е избягал в Унгария, за да не влезе в затвора. Това съобщи самият той във Фейсбук. 
Груевски беше осъден на 2 години затвор по делото за злоупотреба със служебно положение "Танк". Делото е за покупка на луксозен правителствен мерцедес за 600 хиляди евро.
В неделя съдът отхвърли последната жалба на защитата му и присъдата трябваше да влезе в сила.
Груевски обаче изчезна, според македонски медии още в петък, като вчера беше обявен за общодържавно издирване.
Бившият македонски премиер обяви днес, че е заминал за Будапеща и е потърсил политическо убежище в Унгария, защото е получил заплахи за живота си.
"През последните няколко дни получих безкрайно много заплахи за живота ми. В момента се намирам в Будапеща и тук потърсих политическо убежище от унгарските власти. Винаги ще остана верен на каузата на Македония и никога няма да отстъпя от нея", написа Груевски.
Никола Груевски управлява еднолично Македония в продължение на 10 години - до януари 2016 година. Той бе принуден да подаде оставка след масови протести и разкритията за тежки корупционни схеми, натиск върху съдебната система и тотален контрол над медиите.
13.11.2018, 15:39 часа
816 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha