Нова площадка краси краен квартал на Козлодуй /снимки/

Нова площадка краси краен квартал на Козлодуй /снимки/ Успешно приключиха дейностите по проекта за изграждане на зелена система за гражданите в отдалечен от централната част на  Козлодуй квартал - зона за отдих, спорт и детски кът, финансиран от предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда като част от националната кампания „Чиста околна среда” за 2018 година и изпълняван от община Козлодуй.
Новата площадка се намира между ул. „Цар Симеон Велики”, ул. „Рангел Панталеев” и ул. „Цар Борис I”. Тя е оборудвана с комбинирано детско съоръжение, люлка, спортно съоръжение, пейки, голяма беседка и кошчета за отпадъци. Целта на проекта е новият облик на мястото да подтикне гражданите да пазят градската среда чиста и зелена, а кошчето за разделно събиране на отпадъците е поставено и с образователна цел за най-малките. Посадени са 15 дървета и е засята тревна смеска.
Ръководителят на проекта и еколог в община Козлодуй – Велислава Спасова споделя: „Жителите на квартала от години заявяват желанието си кварталният център да бъде облагороден и се включиха активно с доброволен труд в почистването на терена, засаждането на дървета, поливането. Мястото е тотално преобразено, а хората от квартала са доволни и заявяват желанието си и занапред да се грижат за опазването на площадката, която вече се радва на висока посещаемост.”
Вижте снимки на кварталния център преди и след осъществяването на проектните дейности.
13.11.2018, 15:55 часа
1720 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha