С редица инициативи ще се почете паметта на жертвите от пътнотранспортни произшествия във Враца

С редица инициативи ще се почете паметта на жертвите от пътнотранспортни произшествия във Враца Областният управител Малина Николова откри заседанието на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, на което присъстваха представители на общинските администрации и на териториалните звена на изпълнителната власт.
Дневният ред на заседанието включваше приемането на проект на Мерки за подобряване на безопасността на движението до 2020 г. предложени от Министерство на вътрешните работи в изпълнение на Националната стратегия за подобряване на безопасността на движението през периода 2011 - 2020 г. Обсъдени бяха и инициативи, свързани с отбелязването на 18 ноември 2018 г. - Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.
Мерките по подобряване на безопасността на движението, които членовете на комисията обсъдиха са насочени към намаляване на жертвите по пътищата, подобряване на поведението на участниците в движението, организиране и провеждане на различни кампании, както и повишаване на безопасността на пътната инфраструктура и крайпътното пространство. 
Областната комисия се присъедини към Декларацията за приемане на подхода „Безопасна система – Визия нула“. Декларацията е подписана от Държавната обществено-консултативна комисия по безопасност на движението към Министерство на вътрешните работи, чиято визия е „Нито един човек не бива да загива, ползвайки пътнотранспортната система“.
По време на заседанието бяха предложени поредица от инициативи за отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП. Те са свързани с повишаване информираността на гражданите по безопасността на движението, провеждане на лекции и беседи в учебните заведения и засилване на контрола по пътищата.
Специално изработен транспарант с послание към участниците в движението ще бъде поставен на един от най-критичните участъци при КПП – Ребърково, а на информационното табло ще бъде допълнен текст „Имаш само едни живот – пази го!“
Областната комисия по БДП излезе с предложение до Врачанска митрополия за отслужване на панихида за загиналите по пътищата и апел за толерантност в пътното движение, лична отговорност, спазване на правилата и запазване на човешкия живот.
 
13.11.2018, 16:04 часа
1283 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha