Съдът наложи солена глоба на управителя на дружество концесионер на манганова мина

Съдът наложи солена глоба на управителя на дружество концесионер на манганова мина Добричкият окръжен съд увеличи след протест на прокуратурата наложената глоба на управителя на "Евроманган" ЕАД - британския гражданин Уелингс Е., на 5000 лева, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура, цитирани от БТА.
Чуждестранният гражданин вече е признат за виновен с решение на Районния съд в Добрич, че в 30-дневен срок от спиране на плащанията на дружеството към различни доставчици не е открил производство по несъстоятелност. Със същото съдебно решение той е освободен от наказателна отговорност и му е наложено административно наказание в размер на 1000 лева.
С доводи за явна несправедливост на наложеното наказание и искане за завишаване на санкцията Районната прокуратура е внесла протест и Добричкият окръжен съд е увеличил размера на глобата.
Дружеството, което е концесионер на мангановата мина в село Оброчище, е спряло плащанията към четири частни дружества. Задълженията на "Евроманган" само към Министерството на енергетиката към края на 2016 година са възлизали на близо 170 000 лева, а публичните задължения на дружеството са достигали 1 672 000 лева, припомнят от Апелативната прокуратура.
13.11.2018, 16:10 часа
867 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha