Рим не отстъпва пред Брюксел, не променя бюджета си

Рим не отстъпва пред Брюксел, не променя бюджета си Италианският вицепремиер и лидер на антисистемното движение "5 звезди" Луиджи Ди Майо заяви снощи, че правителството няма да внесе промени в проектобюджета за 2019 година, въпреки че Европейската комисия го отхвърли, предаде Франс прес.
"Бюджетът няма да се промени, нито в изчисленията, нито в прогнозата за растеж. Ние сме убедени, че нашата страна има нужда от този бюджет, за да тръгне отново напред", каза Ди Майо пред журналисти след заседание на правителството.
Другият вицепремиер Матео Салвини, лидер на партията Лига, заяви, че италианското правителство поддържа прогнозите си за дефицита и икономическия растеж за 2019 г., въпреки че Европейската комисия настоя проектобюджетът да бъде преработен, предаде Ройтерс, цитирана от Днес.бг.
В изявление след заседанието на правителството Салвини каза, че бюджетният дефицит се предвижда да бъде 2,4 на сто от БВП, а растежът - 1,5 процента. Той добави, че разходите ще бъдат стриктно контролирани.
14.11.2018, 11:18 часа
493 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha