Атракции от Северозапада се борят за наградите на Министерството на туризма

Атракции от Северозапада се борят за наградите на Министерството на туризма Онлайн гласуване ще определи победителите в третите Годишни награди в туризма, връчвани от Министерството на туризма. В няколко от категориите на престижния конкурс са включени обекти и събития от Северозапада.
В категория "Туристическа атракция/обект" претендентите са 22, сред тях са Белоградчишката крепост, Пещерата Магура, Регионален исторически музей- Враца, Развлекателен парк Леденика във Враца. 
В категория "Иновации" са включени 13 предложения, след които е Фестивалът "Бъдинъ" - въздушна акробатика в крепостта Баба Вида.
20 са туристическите събития, за които ще се гласува- сред тях от Северозапада са: Фестивал на чипровския килим, Национален фолклорен събор "Леденика", който се провежда във Враца, Фестивал "Опера на върховете" в Белоградчишките скали, Фестивал на занаятите и изкуствата в Козлодуй, Национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета-Козлодуй-Околчица".
Може да гласувате и за своя фаворит в категорията "Изборът на българите". Там са включени: крепостта "Баба Вида" във Видин, Пещера „Магурата“; Белоградчишките скали и крепост, Исторически музей в гр. Белоградчик, Пещера „Леденика“ във Враца, Регионален исторически музей- Враца, връх Околчица - Лобното място на Христо Ботев, Национален музей „Параход Радецки“ в Козлодуй, Паметникът на Христо Ботев и неговата чета в Козлодуй, Къща музей „Иван Вазов“ в Берковица, Етнографския музей в Берковица, връх Ком, Исторически музей в Чипровци.
Одобрените финалисти са публикувани на сайта на конкурса, където и ще се гласува за 125 предложения  до 5 декември. Всеки може да гласува еднократно за един участник в една категория. Призьорите ще бъдат обявени на церемония на 11 декември 2018 г. в София.
14.11.2018, 15:53 часа
1064 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha