Нова техника чисти сметище във видинско село

Нова техника чисти сметище във видинско село

Демонстрационно почистване на нереглементираносметище се проведе във видинското село Капитановци. Отпадъците се събираха с нова техника, закупена по проект на община Видин по програма за трансгранично сътрудничество със Сърбия и цели ограничаване въздействието върху околната среда от човешката дейност. 
На демонстративното почистване присъства и заместник-кметът на община Видин Венци Пасков.
"Целта е да се привлече вниманието на жителите от различни възрастови и целеви групи, към екологично чистия живот. Искам да припомня, че на 28 март беше финализиран договорът за основната инвестиция на община Видин по проекта- доставка на два броя сметосъбиращи машини за нуждите на общината", каза Пасков.
Причините за нерегламентираните сметища в селата обясни кметът на Капитановци Десислава Венелинова.
"Искам да благодаря на Община Видин за проекта, който спечелиха и с който ни дават възможност да се възползваме и ние, селата. За съжаление, във всяко село се образуват тези нерегламентирани селища. Причината е тази, че всяка една къща има дворно място и рано или късно то трябва да се почисти. Застаряващо население, нямат възможност къде другаде да си изхвърлят отпадъците и се получават тези малко нерегламентирани сметища", Венелинова. 

14.11.2018, 16:55 часа
731 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha