Младеж се вряза в румънски мол и рани 10-ма, крещял: "Аз съм терорист"

Младеж се вряза в румънски мол и рани 10-ма, крещял: "Аз съм терорист" Двайсетгодишен е наръгал друг мъж в Румъния, а после с колата си е блъснал хора на пътя и се е врязал в търговски център в неделя, при което са били ранени общо десет души, предаде Асошиейтед прес. Никой от пострадалите не е в животозастрашаващо състояние.
Говорителката на полицията в Браила, Източна Румъния, Лаура Дан поясни, че нападателят наръгал другия мъж заради спор за собствеността на колата. Заподозреният после потеглил с автомобила и блъснал двама души на околовръстен път, а след това се врязал във вратите на мол в Браила, предава БТА.
Седем души са пострадали при инцидента в търговския център, в т.ч. две деца на 11 и 13 години.
Жертвата, която е била наръгана, има наранявания в областта на гръдния кош и стомаха и се е наложило да бъде извършена операция, съобщи говорителка на болницата, в която е приет пострадалият.
По думите на Лаура Дан заподозреният е бил с концентрация на алкохол в издишания въздух от 0,37 мг/л. Той не е пострадал.
В Румъния шофирането след употреба дори на минимално количество алкохол е забранено.
По-късно стана ясно, че нападателят е бил под влияние на радиклани идеи и е искал да убие колкото се може повече хора, се посочва в документ, издаден от съда в Браила, съобщава в. "Гъндул".
Според съда 20-годишният мъж е планирал нападението, което и извършено в оживена зона на града в неделя на обяд. Той дори написал бележки преди това, в които изразява радикалните си възгледи и намерението си да убие "колкото се може повече румънци", които според него са "низша раса". Когато бил заловен, той крещял "аз съм терорист" и "трябва да се лее кръв в тази страна".
Според съдията, който разпореди оставането му в предварителния арест, действията на младежа са "на ръба на терористичен акт". При нападението леко са пострадали седем души, включително двама малолетни. Само шансът е предотвратил по-сериозна трагедия, тъй като мъжът се блъснал в бетонните колони на входа на мола, след което гражданите са му попречили да продължи нападението. Преди това той наръгал с нож друг мъж и блъснал двама души на околовръстен път.
Адвокатът на обвиняемия твърди, че той не си спомня определени моменти и че съжалява за случилото се. Според защитника психиатрична експертиза на клиента му е абсолютно необходима.
14.11.2018, 16:41 часа
584 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha