Днес ни очакват дъжд и ниски температури

Днес ни очакват дъжд и ниски температури Днес над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, със слаби валежи от дъжд. След обяд временни разкъсвания ще има над Западна и централните райони на Южна България. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, в Източна България след обяд временно ще се усили. Минималните температури ще останат високи и ще са между 5 и 10 градуса, в югозападните райони - по-ниски - между минус 2 и 3 градуса. 
През деня ще нахлува хладен въздух и максималните температури ще са между 7 и 12 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за ноември и ще остане без съществена промяна.
По Черноморието ще е предимно облачно, със слаби валежи от дъжд. След обяд по северното крайбрежие ще спрат и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
В планините облачността ще е по-често значителна, с временни разкъсвания над масивите на Западна България. На много места ще има валежи от сняг, под 1300 метра - от дъжд, примесен със сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - и временно силен, вятър от север-североизток. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 4 градуса. 
В петък и събота ще преобладава облачно време. С продължаващото понижение на температурите, на отделни места в Северна и Източна България е възможно да превали сняг, несъществени количества. Преобладаващите температури в петък ще са: минимални - между минус 1 и 4 градуса, максимални - между 4 и 9 градуса, в събота - с още градус-два по-ниски.
15.11.2018, 07:39 часа
567 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha