ВМЗ Сопот ще произвежда дронове

ВМЗ Сопот ще произвежда дронове

ВМЗ Сопот подписа договор за сътрудничество и трансфер на технологии с израелската компания Aeronautics Group, на базата на който ще започне производство на безпилотни летателни апарати /дронове/. Това е станало на среща на министъра на икономиката Емил Караниколов с представители на израелската компанията в Министерство на икономиката, съобщиха от ведомството.
На срещата е участвал още заместник - министър Лъчезар Борисов, представители на Министерство на вътрешните работи и на Министерство на отбраната.
Израелската компания е глобален лидер в производството и дизайн на безпилотни летателни апарати, има над 70 клиента по целия свят, в това число продава и на НАТО. Договорът за трансфер на технологии ще даде възможност на ВМЗ за собствен бранд български безпилотни летателни апарати, както и сервиза, поддръжката и обслужването им.
Министър Караниколов е изтъкнал, че инвестициите в нови технологии са основен фактор за растеж и е подчертал, че Израел е световен лидер в иновациите, които добавят висока стойност в производството. Зам.-министър Борисов е отчел, че износът в сектора на продукти свързани с отбраната за миналата година отбелязва над 20 на сто растеж, както и че съществува сериозен потенциал за развитие на военно промишления комплекс у нас.
Договорът за сътрудничество е бил подписан от Атанас Богданов, председател на Борда на директорите на ВМЗ Сопот и от Ади Коен, директор на бизнес развитие и маркетинг на Aeronautics.

15.11.2018, 15:53 часа
457 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha