ГЕРБ – Враца организира Форум по пътна безопасност по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП

ГЕРБ – Враца организира Форум по пътна безопасност по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП По повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия ПП ГЕРБ – Враца организира Форум по пътна безопасност на 18.11.2018 г. от 10.00 часа в Градската концертна зала на Община Враца. Инициативата се провежда с подкрепата на евродепутата от групата на ГЕРБ/ЕНП  инж. Владимир Уручев.
В рамките на форума инструктори от Академия за безопасно шофиране на осемкратния рали шампион на България доц. Димитър Илиев ще представят интеракции със симулатори и алкоочила. Алекси Кесяков – секретар на Държавна обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата към МВР ще запознае участниците с новата политика за безопасност на движението.  Анализ на пътнотранспортните произшествия през 2018 г. в област Враца ще бъде представен от старши инспектор Янко Харалампиев – началник Сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Враца. Парамедици от Център за спешна медицинска помощ – Враца ще включат участниците в поредица от ситуативни и симулационни игри за долекарска помощ на пострадали при ПТП. Участниците, които желаят да се включат в игри за решаване на пътни ситуации ще имат възможност да демонстрират своите познания.
Целта на събитието е да привлече вниманието на обществеността по една от най-важните теми за живота в България – пътната безопасност. Организаторите на форума канят всички жители и гости на Враца да се присъединят към инициативата с послание „Последвай ме! Искам просто да остана жив...”!
Посланието е отправено към всеки човек, участник в пътното движение, с идеята да събере последователи, съмишленици или просто да ни направи активни и непримирими към войната на пътя.
 
15.11.2018, 16:03 часа
861 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha