Трайчо Трайков не успя да докаже произхода на 2,4 милиона лева, КОНПИ поиска отнемането им

Трайчо Трайков не успя да докаже произхода на 2,4 милиона лева, КОНПИ поиска отнемането им Държавата в лицето на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), е внесла искане в Софийския градски съд за отнемане на 2 400 000 лева от бившия министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Причината е, че Трайков не е успял в срок да докаже произхода на сумата. Делото вече е разпределено на 4-ти състав - Гражданско отделение и ще се гледа от съдия Анастасова, съобщиха от съда.
Бившият министър на икономиката и бивш кандидат за президент попадна под ударите на закона след проверка, започнала в началото на 2017 г. КПКОНПИ откри несъответствие между декларираните доходи и активи, и реалните му приходи Антикорупционната комисия е проверила имуществото и доходите на Трайков през последните 10 г.
До момента на Трайков бе наложен запор на 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити.
Трайков попадна в полезрението на прокуратурата заради обвинението за приватизация на по-ниска от пазарната себестойност на държавната една трета от акциите на енергийния оператор ЕВН, докато той беше ресорен министър. Заедно с него обвинени по това производство са бизнесменът Иво Прокопиев и бившият министър на финансите Симеон Дянков.
16.11.2018, 14:52 часа
636 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha