След 2 часа дебати: Вдигнаха цените на туристическите услуги във Враца

След 2 часа дебати: Вдигнаха цените на туристическите услуги във Враца След повече от два часа дебати днес общинските съветници във Враца вдигнаха входните такси на някои от най-популярните забележителности в града и околността, научи BulNews.bg.
С нова цена вече е влизането в пещерата Леденика. Врачаните и гостите на града ще трябва да плащат по 10 лева, вместо 8, както досега. Предложението дойде от кмета Калин Каменов. Днес той се мотивира пред сенаторите, че въпреки „ужасното изпълнение и състоянието на развлекателен парк Леденика“, обектът трябва да се поддържа и да се надгражда, а това няма как да стане без финансови средства. Кметът бе категоричен, че по-добрият вариант за това е не да се товари местната хазна, а да се повишат цените на билетите и тежестта да падне върху туристите.
Врачанските общински съветници изразиха мнението си по въпроса. Някои от тях изказаха съмнение доколко увеличението ще повиши качеството на предлаганата услуга. Ген. Валери Стаменов даде за пример драстичния скок в цената на билетите за тролейбусния транспорт, след който, освен отлив на клиентите, не е имало никаква друга промяна, тъй като качеството на предлаганата услуга не се е повишило, дори напротив.
Цветелина Дамяновска от БСП пък поиска на следващо заседание на местния парламент да бъде представен анализ на приходите и разходите на развлекателния парк, колко са посетителите, какви приходи има от тях, за какво се ползват тези средства и след увеличението за какво ще отиват събраните пари.
Освен за пещерата Леденика, сенаторите приеха и увеличаването на цените за ползване на Градската концертна зала. Беше прието и въвеждането на такси за нови услуги, свързани със следните обекти и природни забележителности: къща-музей „Баба Илийца”, паметник на връх „Околчица“ и лобното място на Христо Ботев, скален манастир „Свети Иван Пусти“, природен феномен „Божия мост“ край село Лиляче. Припомняме, че след като публикация на BulNews.bg разбуни духовете в града, от кметския екип обещаха, че тези такси няма да бъдат за вход, a само за екскурзоводско обслужване на групи.
В крайна сметка предложението бе прието на косъм с 19 гласа „За“, един „Против“ и 10 „Въздържал се“.     
 
27.11.2018, 15:18 часа
6866 11
Коментари

христо

28.11.2018, 08:56 часа
Смотаняци изчистете пътищата във Враца! Спите ли още вдигате само данаци и такси! Мами,,,,,,

ха наздраве

28.11.2018, 06:34 часа
Как Главоча, Мастиката и Крастника затвориха устата и обилно хранят сержанта всеки месец с пари от общинските съветници голяма смрад се усеща.

Нимфоманка

27.11.2018, 21:55 часа
Клани ли опъва Мастиката или Мастиката мушка Клани? Ох, баси и тъпия въпрос имам ама да си кажа.

Пецко

27.11.2018, 21:21 часа
нема управия в тоя град и това сие аре стига сте крали ми създаите работна ръка на всички малко стига с тея пари та пари Монтана се прославя с всеки изминал ден ние тука гинем крадем и нищо не правим ДО КОГА ЩЕ БЪДЕ ТОВА ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ ДО КОГАА

Методий

27.11.2018, 21:17 часа
толкоз години всичко беше добре и сега тоя идва и ми решава къде и що ще има такси за обекти алоо ти от къде си бе г.н кмете де не се наядохте за пари и още искате ем че сме беден край ма чоплите от бедния човечец кой знае още кво ще измислите кой

Бацето

27.11.2018, 21:09 часа
Абе,направете кукли от стиропор на Кольо криволския айдук и на феята Краса Понса.5лв.за снимка с тия омразе.

Азис

27.11.2018, 19:45 часа
КМЕТА ДА ГО ДУХА! ОСТАВКА ТЪПАКО! КОЙ СИ ТИ ДА РЕШАВАШ КОЛКО ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ДА ПОСЕТИМ ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ОБЕКТИ?!?!?

Пешо

27.11.2018, 19:43 часа
Е да нали е важно да натрупат пари че да си правят после къщите със работници от предприятията!

Ученолюбива кака

27.11.2018, 16:41 часа
Искам беседа на тема: "Как се краде от обществени поръчки и се закупуват апартаменти и движима собственост на подставени лица, под носа на КОМПИ-то и другите службички". д-р Владко да ми я изнесе, ако е възможно.

гошко

27.11.2018, 15:53 часа
И две кукавици за разнообразие на туризма! Пиите наздраве врачани и драги гости цените ни гонят Лувара!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha