Внимание! Езиковата гимназия във Враца се руши, парчета мазилка падат от тавана /снимки/

Внимание! Езиковата гимназия във Враца се руши, парчета мазилка падат от тавана /снимки/ Елитната някога езикова гимназия „Йоан Екзарх“ във Враца започна да се руши, научи агенция BulNews.
За тревожната ситуация сигнализира редовен читател на медията ни в рубриката „Ти, репортерът“.
Вчера в сградата на школото учениците са били поставени в голяма опасност, тъй като е паднала част от мазилката на тавана на една от междустълбищните площадки. За късмет всичко станало по време на учебните занятия и това е единствената причина да няма пострадали ученици. 
По време на един от часовете децата чули силен тътен. Когато излезли в коридора видели голяма дупка в тавана на стълбището между втория и третия етаж, а пода бил покрит с парчета мазилка. 
„В училището има много влага и няма нормални условия за учене. Отоплението също е много слабо и учениците често стоят с якета в учебните часове“, твърди читателят ни.
Репортер на медията ни се свърза със зам.-директора по административно-стопанска дейност Емилия Иванова за коментар по случая. Тя потвърди, че наистина е паднала част от мазилката на тавана на една от междустълбищните площадки. Тя обясни, че вече са предприети мерки за обезопасяване на района. По думите й, инцидентът е станал на странични стълбища, които не са ремонтирани от години, но били във видимо добро състояние.
Иванова обаче не можа да даде яснота кога опасният таван ще бъде ремонтиран. 
Относно оплакването за слабото парно зам.-директорът заяви, че са уведомили „Топлофикация – Враца“ за по-ниската температура и очакват до дни техен екип да отстрани проблема. 
„В никакъв случай няма да оставим децата да учат на студено“, категорично заяви Иванова. 
Сега остава възпитаниците на гимназията да се надяват да не стават други подобни инциденти, в други неремонтирани от години части на училището. Настъпващите мразовити зимни дни също ще изправят пред изпитание учениците, ако от топлофикационното дружество не оправят проблемът с парното. 
От ръководството на гимназията трябва още днес или най-късно утре да имат яснота как ще топлят децата и как ще се справят с падащата мазилка. Директорката Валентина Михайлова трябва да е на ясно, че отцепването на опасен участък и уведомяването на топлинното дружество не е решение на проблема.
 
28.11.2018, 08:35 часа
5793 1
Коментари

!

28.11.2018, 08:39 часа
ЕЕЕЕЕЕ ПА ВИА К'ВИ ГИ ПИШЕТЕ..... Т'ВА ДА НЕЕЕ НА ВИЧО ХАДЖИЯТА ХРАМА... ТУКА СА УЧАТ ОБИКНОВЕНИ 'ОРА И НИКОЙ ГИ НЕ БРЪСНЕ ЗА СЛИВА...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha