Обявиха наказанията за боя на прекъснатата среща "Пъстрина" – "Шурданица"

Обявиха наказанията за боя на прекъснатата среща "Пъстрина" – "Шурданица" От Областния съвет на БФС в Монтана обявиха какви наказания са наложени на провинилите се в отложената среща "Пъстрина" - "Шурданица" (Георги Дамяново) от Х кръг на първенството на монтанската IVдивизия. Заради масов бой между футболисти и публика и от двата отбора двубоят бе прекратен в 70-та мин. при резултат 1:1. Десет дни по-късно от футболната централа в Монтана решиха да присъдят резултат 0:0, като и нула точки и за двата отбора, позовавайки се на чл.24, ал. 10 от Наредбата на БФС за първенствата и турнирите. Освен това и двата клуба са наказани с лишаване от домакинство за една среща и глобени по 500 лева.
„Не бе лесно да вземем решение. През последната седмица се срещнахме и разговаряхме с ръководствата и на двата клуба, изслушахме и длъжностните лица и смятам, че наказанието е справедливо”, заяви председателят на футболната централа в Монтана Радой Христов.
Четирима от най-дейните в мелето футболисти пък със спрени права. Анатоли Тодоров-Маевата от "Шурданица" ще почива принудителни в четири срещи. Три мача ще пропусне неговият съотборник  Станислав Ерменков. Такава е санкцията и за Денислав Петров и Цветелин Анжелов от отбора на "Пъстрина".Славейко Каменов ("Шурданица") е със спрени права за 1 мач.
27.11.2018, 16:15 часа
1404 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha