Генералът скочи на кмета на Враца за новите светофари

Генералът скочи на кмета на Враца за новите светофари Общинският съветник от БСП генерал Валери Стаменов скочи на кмета на Враца Калин Каменов за дадените пари за нови светофари, видя BulNews.bg. Това стана вчера по време на редовното заседание на местния парламент.
В началото на заседанието ген. Стаменов поиска кметът да каже дали оптимизацията на светофарите ще успее да се извърши до края на декември тази година. Съветникът припомни, че за целта от местната управа бяха отпуснати над 200 000 лева. Срокът на ремонта бе до края на годината, а до днес съветникът никъде по кръстовищата не е видял да кипи усилен труд. 
Отговор на зададения му въпрос обаче кметът ще даде на следващата сесия на местния парламент.
Припомняме, че в края на септември община Враца обяви обществена поръчка за оптимизация на светофарите в града. Поръчката е за подобряване работата на светофарните уредби, като за целта е необходимо да се направи инженеринг-проектиране, авторски надзор и изпълнение на строително ремонтни работи.
За подобряване състоянието на светофарите общината е заделила 186 666.67 лева без ДДС или 224 000 лева с ДДС.
От местната администрация уточняват, че целта на обществената поръчка е синхронизиране на режима на работа на светофарните уредби с измененото транспортното натоварване на кръстовищата. Обновлението включва подмяна на физически и морално амортизирани, обикновени светофарни секции с икономически ефективни такива, изпълнени по LED технология. Така ще се подобри организацията и безопасността на движението по уличната мрежа във Враца.
 
28.11.2018, 08:25 часа
3057 2
Коментари

Пецко

28.11.2018, 13:13 часа
светофари ли такива няма и да има то се знае ще си стоим с бракуваните още 100годин толкоз пари за глупости боже я по добре некой да си ги пребере в джоба ще най добре кво ще се ремонтира нещо безмислено то се знае че нищо няма да стане маа карайй

Протест

28.11.2018, 10:19 часа
Какъв "генерал" е тоя бре? Смени две партии и пак си е комунист ..... Лустрация требе другари, тогава ще се поизбели политическата класа и може и да тръгнат нещата!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha