ВКС проверява Апелативния спецсъд заради Десислава Иванчева и Биляна Петрова

ВКС проверява Апелативния спецсъд заради Десислава Иванчева и Биляна Петрова Върховният касационен съд ще проверява Специализирания апелативен съд заради мерките за неотклонение на отстранения кмет на „Младост” Десислава Иванчева и заместника й Биляна Петрова.
На 16 ноември спецсъдът пусна под домашен арест двете обвиняеми за подкуп жени. Решението трябваше да влезе в сила незабавно, но те така и не напуснаха ареста. След по-малко от три часа прокуратурата протестира определението, а Апелативният специализиран съд се събра безпрецедентно още същия следобед и постанови решението да не се изпълнява, докато не бъде потвърдено на втора инстанция. 
Очаква се това да стане най-рано в началото на декември. Това е и причината да бъде назначена проверката от ВКС. Тя ще разгледа организацията на дейността на съда по делата срещу Иванчева и Петрова, колко на брой са те, как са се регистрирали и образували, как е бил избран съдия-докладчик и членовете на съдебните състави и спазени ли са сроковете за произнасяне.
Проверката ще се ръководи от зам.-председателя на ВКС Галина Захарова и трябва да приключи до 5 декември.
29.11.2018, 11:56 часа
1124 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha