10 храни, които можем да ядем без да пълнеем

10 храни, които можем да ядем без да пълнеем Не съществуват храни с 0 калории, но пък има такива с високо съдържания на вода и множество фибри, които едовременно са нискокалорични, полезни и засищащи. Ето някои от тях, които спокойно можете да хапвате и в по-големи количества, без да се тревожите за теглото си.

1. Целина 
95% от съдържанието ѝ е вода, богата е на калий и на витамин К. Най-добре е да се хапва прясна.

2. Боровинки
Съдържат повече антиоксиданти от всеки друг плод. Една стандартна порция* съдържа само около 85 калории.

3. Краставици
Добре известно е, че и те са основно вода. Стандартна порция има само 16 калории, а зеленчукът е с много полезни свойства, като не на последно място помага и на очите заради бета каротина.

4. Грейпфрут
В този плод има много фибри, които държат глада надалеч за по-дълго, като стабилизират кръвната захар. В половин грейфрут има само 50 калории. Високото съдържание на витамин С също е голям плюс.

5. Броколи
Изключително полезен зеленчук, който е най-добре да хапвате, приготвен на пара. Само 31 калории на порция и богат набор от витамини - А, С, Е и К.

6. Карфиол
В него има много антиоксиданти и фитохимикали, които помагат в борбата срещу различни болести. Една стандартна порция е едва 25 калории.

7. Къпини 
Освен че съдържат витамин С и антиоксиданти, те помагат за доброто храносмилане и ни поддържат енергични. В една порция има около 62 калории.

8. Маруля
И нейните зелени събратя като например айсберг. Не са много богати на протеин, но пък съдържат желязо, витамини А и С и доста малко калории.

9. Портокали
Среден като размер портокал има близо 80 калории. Освен всеизвестното съдържание на витамин С, портокалите са и много полезни за кожата заради колагена.

10. Домати
Ценен източник на калий, фибри, витамини А, С, B2. Един среден домат има едва 25 калории.

* Под стандартна порция за зеленчуците се разбира около 75 грама, а за плодовете - около 150 грама.  
29.11.2018, 14:53 часа
1262 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha