Бивше ченге от Монтана преметна пловдивчанин и духна с валута

Бивше ченге от Монтана преметна пловдивчанин и духна с валута Районна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу бивш полицай от града с инициали Е.С. Той измамил пловдивчанин, че ще му докара кола, но вместо това изчезнал с парите. 
По препоръка на познат, с обвиняемия Е.С. се свързал К.К. от Пловдив, с молба да извърши превоз на лек автомобил от Швейцария за България срещу заплащане. Въпросната кола марка „Субаро“ била спечелена от мъжа на търг в чуждестранен интернет сайт за сумата от 3 270 швейцарски франка. Условието било в кратък срок да заплати стойността й на място в Швейцария. Тъй като нямал възможност да пътува, той се договорил с обвиняемия Е.С. МПС-то да бъде докарано от чужбина за сумата от 1100 лева, платена при пристигането му в Пловдив.
За тази цел веднага, в деня на постигнатата договорка, на 30.05.2017 г., К.К. предал на Е.С. сумата от 3300 швейцарски франка за закупуване на автомобила и необходими за това документи. Това станало на бензиностанция „Еко“ на входа на Монтана, в присъствие на негов познат. При проведения тогава разговор, обвиняемият С. по различни поводи споменавал, че е служител на МВР, което от своя страна накарало К.К. да се отнесе с пълно доверие към него.
Обвиняемият заявил, че рано сутринта на следващия ден тръгва за Цюрих и до края на седмицата ще докара колата в Пловдив. Мъжете си разменили телефонните номера и се уговорили да държат връзка.
През следващите няколко седмици обвиняемият Е.С. нито изпълнил обещаното от него, нито върнал парите на К.К. Първоначално изтъквал различни причини, поради които не можел да докара автомобила, а впоследствие престанал да отговаря на телефонните обаждания на пострадалия от действията му мъж.
Предстои делото да продължи в съда.
30.11.2018, 15:34 часа
3167 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha