БСП обсъжда Мая Манолова за кандидат-кмет на София

БСП обсъжда Мая Манолова за кандидат-кмет на София БСП спряга омбудсмана Мая Манолова за възможен кандидат за кмет на София, разкри лидерът на БСП-София Калоян Паргов на заседание на XIII-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП.
"На този етап имаме три-четири кандидатури за кмет на София, сред които е и името на омбудсмана Мая Манолова.
"Много имена се спрягат и вътре и вън от партията. Ще изчакаме да видим резултата на различните партии след европейския вот и след това ще обявим това решение. Имаме поне три - четири кандидати, които на този етап, предвид рейтинга на г-жа Фандъкова, се съизмерват с нея. И сред тях е и г-жа Манолова, но има и други", коментира Паргов.
На въпрос какво се случва с кандидатурите на Георги Свиленски и Елена Йончева, той отговори: "Те не са свалени от дневен ред. И тях ги имаме предвид".
Калоян Паргов смята, че по всичко личи, че Борисов няма да завърши и този пореден мандат. "През 2019 г. наред с редовните европейски и местни избори най-вероятно ще има и предсрочни парламентарни избори. Влизаме в тежка изборна година", прогнозира лидерът на столичната левица.
Според Калоян Паргов в този парламент не са възможни никакви коалиции с БСП. Той отказа да прогнозира какво може да се случи на евентуални предсрочни избори, но допусна, че на тях може да се появи нов политически субект. "Дали е Слави Трифонов, дали е някой друг, ще видим", добави Паргов.
"Предстои изключително тежка политическа зима. Зимата на нашето гражданско недоволство", каза още той.
"Протестите са естествен порив на справедливост, защото хората искат да живеят нормално и предвидимо. Властта е загубила чувството за диалог с хората, а поведението им на обидени все повече напомня Костов за края на мандата му", смята Калоян Паргов. По думите му правителството е напълно безпомощно и очевидно няма полезен ход. "Всеки опит за промяна разкрива, че управляващата коалиция е напълно изчерпана и безидейна", посочи той.
Междувременно, лидерът на БСП Корнелия Нинова декларира, че ако се проведат предсрочни избори и БСП ги спечели, ще спре сделката на Гинка Върбакова с ЧЕЗ.
"Идвам от срещата на колегите от леви партии във Вишеградската четворка-Полша, Унгария, Чехия и Словакия, плюс България и Хърватия. Там имах среща с евродепутати и им заявих категорично нашата позиция. Ако се проведат предсрочни избори и БСП ги спечели, предайте на чешкото правителство, че ще заявим, че държавата ни иска да участва в процедурата за ЧЕЗ и ще направи всичко възможно да я купи", обясни Нинова.
Лидерът на БСП призова премиера Бойко Борисов да излезе и да каже дали Владислав Горанов е негов министър или не. Според нея министър-председателят не може да бяха от отговорност във връзка със скандала с луксозното жилище на финансовия министър.
01.12.2018, 15:25 часа
1565 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha