Въглехидратите може да са ключът към дълголетието

Въглехидратите може да са ключът към дълголетието Непрекъснато ни повтарят да избягваме въглехидратите, ако искаме да сме стройни. Нископротеиновата диета с много въглехидрати обаче може да е ключът към дълголетието и да предпазва от деменция, съобщи в. "Дейли мейл".
Учени от университета в Сидни установиха, че общата физическа форма на мишките, хранени с повече въглехидрати и малко протеини, се подобрява, както и психичното им здраве. Освен това те запомнят по-добре. Авторите на изследването се надяват това да бъде потвърдено и за хората.
Резултатите показаха за първи път сходен защитен ефект за мозъка на нископротеиновата диета с много въглехидрати като този от ограничаването на калориите. Известно е вече, че гладуването удължава живота, макар и да не се препоръчва за хората.
Високовъглехидратната диета подобрява състоянието на хипокампуса - тази част от мозъка, която отговаря за ученето и паметта.
Нископротеиновите диети с много въглехидрати не са нова мода. Хората на японския остров Окинава и в много части на Средиземноморието отдавна се хранят така.
03.12.2018, 09:24 часа
1086 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha