Невиждан скандал във врачанския затвор! Надзирател напусна поста си и отиде в Монтанско да играе футбол

Невиждан скандал във врачанския затвор! Надзирател напусна поста си и отиде в Монтанско да играе футбол Нов скандал избухна във врачанския затвор, научи ексклузивно агенция BulNews. През последните 3-4 години издънките в зандана идват една след друга като морски вълни и е истинско чудо как все още не са отнесли компрометирания началник Ангел Кабатлийски. То не бяха намирани в килиите оръжие, наркотици и взривни вещества, но въпреки това не се стигна до промяна в ръководството на затвора.
Този път скандалът е огромен, тъй като е немислимо подобно нещо да се случи където и да е по света. Надзирател, който е трябвало да охранява 10 затворника в помощното стопанство край криводолското село Охрид, ги изоставил за 4-5 часа и отишъл да играе футбол в Монтанско. Случката е от началото на ноември, но е старателно крита зад високите дувари, за да не стане достояние на широката общественост и началниците в София.
През уикенда надзирателят Атанас Горов, който е бил на пост в „Работен обект Охрид“, както е формалното име на помощното стопанство, изоставил на пустопаш 10 затворника и заминал да участва във футболен мач на своя отбор „Шурданица“ от монтанското село Георги Дамяново. По време на срещата се раздавал като за последно и затова получил жълт картон, който е вписан в протокола от длъжностните лица. След края на мача и бърза почерпка със съотборниците, Горов все пак се върнал на своя пост, където като по чудо го очаквали всички лишени от свобода, които трябвало да пази.
Железни източници на агенция BulNews твърдят, че това се е случвало често и този факт лесно може да се провери по тимовия лист на неговия отбор. Този път обаче Ангел Кабатлийски реагирал като ужилен, тъй като вече усеща затягането на примката на уволнението около врата си. Но вместо да образува дисциплинарна проверка и да изгони самоволно напусналия поста си Горов, той го преместил на работа в сградата на затвора.
Вече е ясно, че Ангел Кабатлийски кара последните си дни като шеф на зандана, тъй като издънките му станаха повече от неговите подчинени. Публична тайна е, че досега той оцеляваше благодарение на подкрепата на могъщ бизнесмен, който мина за кратко през килиите на затвора, но вече и той е разколебан дали да продължава да го пази.
Иначе дори и селските пуйки знаят, че Кабатлийски е ефективен като климатик без компресор…
03.12.2018, 10:14 часа
7757 2
Коментари

Познавач

03.12.2018, 11:39 часа
Кабатлийски е пътник. Браво на Булнюз! Само вие пишете истината за затвора.

!

03.12.2018, 11:28 часа
СМЕХ
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha