Грък застреля албанец от засада след спор за името на Македония

Грък застреля албанец от засада след спор за името на Македония Петрит Зифле, 63-годишен мигрант от Албания, който работил във ферма на остров Корфу, е убит от 44-годишен местен жител след разправия за името на Македония в кафене. Това съобщава македонското издание „Фактор“, цитирано от „Фокус“.
На 25 ноември Зифле се намесил в шумен спор на съседната маса, на която при аргументирането за Македония били клеветени и расово дискриминирани всички различни раси. Петрит отговорил и се стигнало до скандал, който бил прекратен, а жертвата си тръгнала от заведението, изпратена с псувни и закани.
По-късно членът или симпатизант на екстремно-дясната партия „Златна зора“ направил засада на Зифле и го убил с ловджийска пушка. След това хвърлил тялото в канавка покрай локалният път между Драготина и Спартера, на три километра от Лефкими. На следващата сутрин местен жител открил трупа, когато минал наблизо с колата си.
Полицията напразно претърсвала морското дъно наоколо в търсене на
оръжието, но на правилния път я насочило парче от пушката, намерено на мястото на престъплението.
Убийството е разкрито за пет дни. Убиецът е направил самопризнания и е задържан под стража.
Както съобщихме, в края на октомври албанската полиция застреля етническият грък Константинос Кацифас, след като той откри огън по служители на реда. Причината за инцидента беше издигнато от него гръцко знаме на военно гробище от Втората световна война в албанското село Буларат, намиращо се на 6 км от границата между Албания и Гърция.
На погребението в същото село се пристигнаха няколкостотин гърцки националисти и съпроводиха церемонията със скандирания „Македония е гръцка“, „Северен Епир е гръцки“ и обиди срещу албанците. Това предизвика Тирана да обяви за „персона нон грата“ 52-ма гърци за „разпространяване на етническа нетърпимост“.
04.12.2018, 10:26 часа
958 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha