В четвъртък става ясно кой ще заеме поста на Крусев

В четвъртък става ясно кой ще заеме поста на Крусев Утре ще стане ясно името на човека, който ще поеме временно задълженията на подалия оставка заместник-кмет на София Евгени Крусев, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.
Столичният кмет припомни как се стигна до оставката на Крусев, която той подаде вчера, а тя веднага прие. След вътрешен одит на процедурата за ремонта на ул. "Граф Игнатиев" лично тя е поискала изпращането на резултатите в прокуратурата, за да се изясни причината за смяната на материалите за този ремонт и дали има проблеми, свързани с процедурата. При положение, че има повдигнато обвинение, Евгени Крусев като възложител на проекта, носи своята отговорност и реакцията му с оставката е отговорна, коментира Фандъкова. Според нея Крусев е работил съвестно и отговорно по всички проекти, свързани с ремонтите в София през тези две години и ако е бил подведен и е допуснал грешка, сега компетентните органи ще го установят.
Тя не пожела да даде оценка за ремонта на "Граф Игнатиев", тъй като той не е приключил и поясни, че за нея най-важно е да бъде пуснато движението на трамваите по улицата. Срокът на ремонта е март догодина, припомни тя.
Колкото до протестите срещу мръсния въздух в столицата, обявени за днес, Фандъкова каза, че е готова да обсъди нови мерки за борба с мръсния въздух, ако бъдат предложени такива и че е важно всеки от гражданите да участва в изпълнението им, като например инициативата със зеления билет за пътуване в градския транспорт.
Предстои и подмяна на отоплителните инсталации на общо 20 000 домакинства в столицата, които не могат да ги сменят за собствена сметка.
05.12.2018, 12:28 часа
769 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha