Община Враца отбеляза Никулден с изложба-базар на шарани и рибен курбан /снимки/

Община Враца отбеляза Никулден с изложба-базар на шарани и рибен курбан /снимки/ С благотворителна изложба-базар на шарани и рибен курбан във Враца бе отбелязан големия християнски празник Никулден, видя BulNews.bg.
Празникът бе открит от кмета на общината Калин Каменов. В приветствието си той поздрави всички именици, представители на банковия сектор, търговията и рибарството, чиито покровител е Св. Николай Чудотворец.
Врачанският митрополит Григорий освети рибния курбан. След това над 1 500 порции бяха раздадени безплатно на всички присъстващи.
На изложбата-базар около 50 специално приготвени шарана напълниха очите на жителите и гости на града. Рибите, приготвени от професионални майстор-готвачи от детските градини и ясли, както и от общинското предприятие „Социални дейности”, се продават на начална цена от 30 лева. Събраните средства ще бъдат дарени за изграждане паметник на видния врачанин - кинорежисьора Людмил Кирков.
Днес се поставя и началото на коледните и новогодишни празници във Враца. Довечера ще се запалят светлините на осемметровата коледна елха на площад „Христо Ботев“.
06.12.2018, 11:56 часа
3168 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha