Чудо на Никулден! Жена роди неочаквано в дома си в Козлодуйско, а в болницата се появи и второ бебе

Чудо на Никулден! Жена роди неочаквано в дома си в Козлодуйско, а в болницата се появи и второ бебе Жена от козлодуйското село Бутан е родила близнаци по необичаен начин, научи BulNews.bg.
Едното от двете бебета на 29-годишната Петя Попова не дочакало родилката да стигне до болницата и се появило на бял свят в дома им. Петя вече е майка на две момичета, когато разбира за третата си бременност едва в петия месец. Само преди две седмици пък наблюдаващият я д-р Башлиев от родилното отделение в козлодуйската болница й съобщава, че всъщност бебетата са две, но тя не повярвала. Изненадите при бременната обаче не свършвали. Тази нощ без никакви признаци за раждане, на бял свят се появява първо момиченцето, което по-късно получава и името на светеца, който днес почитаме - Никол. „Отидох до тоалетна и изведнъж най-ненадейно усетих, че бебето излиза. Нямах време дори да събудя съпруга си, който спеше в съседната стая. Клекнах и бебето просто излезе. Взех го, увих го в одеяло, събудих мъжа си и едва тогава позвънихме на Спешна помощ“, разказва Петя.
Малко след Никол, когато майката вече е докарана в козлодуйската болница, се ражда и първото момче в семейството. Родителите решили, че той ще носи името Йото.
Никол се ражда 2,340 кг. и 47 см, а Йото, който се е заинатил в излизането си със седалищно предлежание, е с мерки 2, 650 кг. и със сантиметър по-висок от сестра си. 
След като прекарват няколко часа в кувьоз, за да бъдат затоплени, двете близначета се радват на отлично здраве и вече са при майка си в болничната стая, а самата тя признава, че ако досега не е вярвала в чудеса, но след тази нощ категорично вярва.
Отговорни за доброто развитие на нещата в необичайната ситуация тази нощ са д-р Иван Башлиев и акушерките Антонина Мирова и Марияна Риждова. „Всъщност няма нищо необичайно в това раждане – казва д-р Башлиев. Майката все още мислеше, че е малко бременна и не ми повярва, когато й казах, че очаква близнаци. Но – факт. Децата са доносени и здрави и трябва да се отдаде дължимото на акушерките, които са безспорни специалисти.“
За Родилното отделение в Козлодуй пък появата на Йото бележи юбилейното стотно раждане.
 
06.12.2018, 14:54 часа
5304 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha