Частни охранители и полиция ще си помагат за сигурността на студентския празник

Частни охранители и полиция ще си помагат за сигурността на студентския празник Частни охранители и полиция ще си помагат за сигурността на студентския празник
Управители на охранителни фирми в заведения и екипите на СДВР са си разменили телефонните номера, за да се търсят при проблеми по време на студентския празник. Това обясни началника на „Охранителна полиция” към СДВР Борислав Муеров. Той допълни, че идеята била на полицията, тъй като всеки знае, че подаването на сигнали на 112 ставало по-трудно.
По случай студентския празник на 8 декември е организирано засилено полицейско присъствие. Освен в София, служители на МВР ще има и по главните пътища в страната, около големи заведения, както и в курортите, в които се очаква да има голям брой празнуващи.
Полицейски екипи ще имат готовност да реагират и проверяват и хижи в природен парк „Витоша”, в които има заявени резервации от студенти.
Началникът на „Охранителна полиция” към СДВР Борислав Муеров обясни, че понеже на 112 сигнали се подават по-трудно, служителите на районните управления са си разменили телефонните номера с управителите на охранителните фирми в заведенията.
Засилено полицейско присъствие ще има както на 8 и 9 декември. От МВР призовават шофьорите да бъдат внимателни, да проверят дали автомобилите им са изправни и да не се качват зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества.
06.12.2018, 16:47 часа
926 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha