Кметът на община Борован откри информационен център в Малорад

Кметът на община Борован откри информационен център в Малорад "За мен е чест днес на този светъл християнски празник „Никулден“ да съм отново тук сред вас и заедно да открием новоизградения и оборудван Културно- информационен център, построен за всички  жители  на едно от любимите ми населени места в община Борован. За мен е гордост  и удоволствие, че изграждането на този център е едно мое вече изпълнено обещание към вас", заяви при откриването на центъра в село Малорад кметът на община Борован Десислава Тодорова.  
С постановление на министерски съвет № 19/ 07.02.2014г. на Община Борован бяха отпуснати средства от централния бюджет на Република България  на обща стойност 465 127 лева за изграждане на Културно информационен център в ромската махала на село Малорад. Дейностите по реализирането на така наречения Първи етап – включваха – груб строеж, направа на покрив и външна изолация  на сградата, изграждане на част от ВиК и електро инсталация и част от отоплителната  и вентилационната система. 
С постановление на министерски съвет № 192/ 29.07.2016г. бяха отпуснати средства от централния бюджет на Република България на стойност 350 000 лева, предназначени за  доизграждане на Културно информационния център в ромската махала. При вторият етап се направи цялостен вътрешен ремонт и обзавеждане на Културно информационния център, който включва  ремонт на вътрешните стени с гипс картон; поставяне на теракот и ламинт на подовете; ремонт на санитарните възли; доизграждане на ВиК, електро и отоплителна инсталация. През втория етап бяха оборудвани и обзаведени: четири офис стаи; огледален салон за танци, билярдна и тенис зала за игри, компютърна зала, бани и съблекални, както и кухненски блок и зала за провеждане на мероприятие. 
"Искам да споделя с вас, че община Борован кандидатства със социален проект по Оперативна програма социално включване за социална интеграция, по който част от дейностите ще се реализират тук, в Културно информационния център. На етап сме оценяване на проектното предложение и в най- кратки срокове очакваме проекта да бъде одобрен", посочи Тодорова и добави:
"Скъпи жители на село Малорад, искам да ви пожелая да ползвате новата придобивка в добро здраве, да се радвате на предоставената Ви възможност да общувате и провеждате различни по вид мероприятия в нея и не на последно място да се грижите и да опазвате имуществото в нея като добри стопани.
Желая Ви от сърце здраве, благополучие, много щастие и семейна топлина."
 
06.12.2018, 16:59 часа
1523 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha