Банкери спасиха дядо от ало-измамници

Банкери спасиха дядо от ало-измамници Банкови служители са спасили пенсионер от това да даде крупна сума пари на телфонни измамници, съобщиха от пресцентъра на МВР-Монтана. Въпреки това дядото вече бил олекнал с доста солидна част от спестяванията си.
На 5 декември сутринта в полицията във Вършец е получен сигнал от банкери, че техен клиент поискал да изтегли сумата от 30 000 лева от сметката си в местен клон. Служителите се усъмнили, че възрастният човек може да е попаднал в капана на ало-мафията и позвънили на властите.  
Ченгетата издирили 78-годишния мъж от курортния град. При проведения разговор с него станало ясно, че около 21 часа предишната вечер на домашния му телефон се е обадил непознат, който се представил за служител на МВР. Той го заблудил, че помага на полицията за залавянето на група измамници, които са във Вършец и се намират в района около дома му. Възрастният мъж получил указания да увие в плик всички налични пари, които има. Той лапнал въдицата и сложил в плик сумата от 14 600 лева, като ги оставил на външната порта на дома си.
На следващия ден наивният старец отишъл да изтегли още пари. За щастие намесата на банкерите го спасила да изгори с още повече средства. След проведения разговор със служителите на реда пенсионерът разбрал, че е станал жертва на телефонна измама.
По случая е образувано досъдебно производство.
 
07.12.2018, 11:03 часа
1240 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha