Марин Льо Пен: Ще почистим ЕС след евроизборите

Марин Льо Пен: Ще почистим ЕС след евроизборите Партиите, изразяващи националните интереси на страните-членки на Европейския съюз, за пръв път имат възможността да спечелят изборите за Европейския парламент през май 2019 г. Това заяви лидерът на френския Национален фронт Марин Льо Пен.„За пръв път партиите, изразяващи националните интереси, могат да се надяват на демократична победа, за да променят хода на историята, Европа и нашите нации.
За пръв път е възможно да постигнем това, което не можеха да си представят „евроцентристите“ - смяна на властта. За пръв път ще имаме възможност да проветрим мухлясалите зали на институциите в ЕС, да почистим скърцащите европейски механизми, в които повече никой не вярва, да сменим клатещите се европейски ръководители, като председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер“, каза тя.
„ЕС се е компрометирал и е обезценил европейската идея, и излизането на Великобритания е потвърждение за това“, каза Льо Пен.„Нашата цел вече не е просто да участваме, а да победим. Ние разчитаме, че заедно можем да сформираме в парламента или блокиращо малцинство, или, аз се надявам, да сформираме мнозинство и да изпълним новия европейски проект“, подчерта тя.Партията, която спечели мнозинство на изборите за Европейски парламент, ще получи правото да назначи председател на Европейската комисия, съощава БГНЕС. На последните избори през 2014 г., както и в течение на последните 30 години, Европейската народна партия победи. Тя обединява центристките и християндемократически партии в ЕС.
09.12.2018, 14:14 часа
1345 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha