Бивш руски полицай е осъден за 56 убийства

Бивш руски полицай е осъден за 56 убийства Руски съд намери за виновен за 56 убийства бивш полицай, който вече излежава доживотна присъда за убийството на 22 жени. Това прави осъдения най-масовия сериен убиец в Русия, съобщава БГНЕС.
„Регионалният съд в Иркутск призна за виновен обвиняемия Михаил Попков в убийството на 56 души между 1992 и 2007 г.“, информираха от иркутската прокуратура
Според прокурорите Попков "има патологично влечение към убийството на хора". Той също така беше признат за виновен за изнасилване на 10 от жертвите.
Той получи втора доживотна присъда в добавка към тази, която вече излежава, и също така официално беше лишен от пенсията си като бивш полицай.
Попков през 2015 г. беше признат за виновен за убийството на 22 жени. Той по-късно изповяда още 59 убийства, но в понеделник беше осъден за 56 от тях, тъй като следователите не са успели да докажат, че три от престъпленията са извършени, предаде агенция Интерфакс, цитирайки пресслужбата на съда.
Той убивал жертвите си, след като им предлагал да шофират късно през нощта, понякога полицейска кола, когато той не е бил на смяна, около родния си град Ангарск близо до Иркутск.
Броят на убийствата, за които е осъден, надвишава общия брой на няколко известни убийци в Русия и бившия Съветски съюз.
"Шахматният убиец" Александър Пичушкин бе осъден на доживотен затвор през 2007 г. за 48 убийства и Андрей Чикатило беше осъден за 52 убийства, извършени през съветската епоха.
10.12.2018, 10:10 часа
838 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha