18-годишен изнасили и уби брутално баба в Бяла черква

18-годишен изнасили и уби брутално баба в Бяла черква Окръжна прокуратура – Велико Търново ръководи досъдебно производство за изнасилване и последвала смърт на възрастна жена в град Бяла черква. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Велико Търново.
Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняем Д. Г. (на 18 години) за това, че на 6 декември 2018 г. в град Бяла черква се съвкупил с лице от женски пол - П. С на 70 години, като я принудил към това със сила, изразяваща се в нанасяне на удари с юмрук в лицето и притискане на устата и носа с ръка.
Вследствие на действията на обвиняемият жената се е задушила, в резултат на което е настъпила смъртта й. Извършеното престъпление представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 152, ал.4, т.4 от НК. Тялото на жената е намерено в дома й на 8 декември 2018 г. от нейна близка.
С постановление на наблюдаващ прокурор на 9 декември 2018 г., извършителят на престъплението е задържан за 72 часа до довеждането му пред съда.
От събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Д.Г. е извършил престъплението, в което е обвинен и което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Поради това Окръжна прокуратура – Велико Търново ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Действията по разследването продължаван под ръководството на прокуратурата.
10.12.2018, 10:20 часа
904 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha