Допълнителни пунктове ще издават карти за пътуване на пенсионери във Враца

Допълнителни пунктове ще издават карти за пътуване на пенсионери във Враца На 31 декември 2018 година изтича срокът на картите за преференциално пътуване, издадени през 2016 и 2017 година, съобщават от общината във Враца. В тази връзка, дружеството „Тролейбусен транспорт“ е създало организация за допълнителни пунктове, където да се издават подобни карти, като единият се намира на спирката на площад „Македония“, а другият е в стая №21 - в сградата на местната администрация. Условията за издаването на документа са непроменени, а срокът на новите карти е до 31 декември 2019 година.
Община Враца припомня, че пенсионерите на възраст над 65 години, с доходи по-ниски от две минимални пенсии, лицата в неравностойно положение, както и всички граждани над 75-годишна възраст, ще могат да пътуват с еднократно закупена годишна карта за преференциално пътуване. Цената на картата е в размер на 5,00 лв., като срещу нея пътниците ще бъдат таксувани на цена от 0,50 лв. 
Улеснена е и процедурата по издаване на карти за безплатно пътуване на деца до 7-годишна възраст. В срок до 31 декември 2018 година, родителите могат да подават заявления за карти за пътуване в детските градини и ясли на територията на общината, както и в стая №21 в сградата на общинска администрация. 
Необходимите документи за издаването на картите са: акт за раждане /или копие/, както и  документ за самоличност на родителя /настойника/. 
Картите за деца до 7-годишна възраст са безплатни и ще са валидни една година, от датата на издаването им, тъй като е необходимо актуализиране на данните за местоживеене. 
Ежегодно такива карти ще се издават съвместно с детски градини и ясли, в началото на всяка учебна година, съобщават от общината.
 
11.12.2018, 15:19 часа
837 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha