Неща, които трябва да знаете, преди анален секс

Неща, които трябва да знаете, преди анален секс Аналният секс може да бъде много забавен и вълнуващ, но само ако сте готови за тази игра. За разлика от другите видове секс, той изисква малко повече подготовка и внимание. Ето 5 съществени неща, които трябва да знаете преди да пристъпите към него.

Говорете преди, по време и след това
Точно както при всяко сексуално преживяване е важно да разговаряте с партньора си за желанията си. Преди да започнете, трябва да сте напълно сигурни, че желаете да го направите, а не пристъпвате към тези действия, само за да задоволите партньора си. По време на самия полов акт, също поддържайте комуникация с любимия. Ако усетите дискомфорт, болка... Партньорът ви трябва да знае как се чувствате, дали се нуждаете от малко по-бавно или пък бързо темпо. След края на секса продължете разговора. Това ще ви помогне да се свържете още повече на емоционално ниво с партньора си. Не се чувствайте неудобно от темата, това ще ви помогне да направите следващия път още по-вълнуващ.

Препоръчително е да не забравяте за лубрикантите
За разлика от влагалището, анусът не се овлажнява естествено. Ето защо, за да избегнете риска от наранявания и разкъсвания, ползвайте лубриканти. В случай, че практикувате анален секс и ползвате кондоми, но сте решили да включите и лубрикант, попитайте кой вид продукт е годен за използване с презерватив. Някои съставки в лубрикантите биха могли да ги увредят.

Започнете бавно
Винаги е добре да започнете бавно, особено ако това е ново сексуално преживяване за вас. Сфинктерните мускули в ануса са много свити, стегнати, ето защо трябва да се подхожда внимателно. Друга полза от бавното темпо е, че така възбудата и за двамата ви ще бъде по-голяма, ще може хубаво да се отпуснете. Насочете партньора си къде искате да ви докосва, за да повиши вашата възбуда.

Използвайте надеждна защита
Освен ако не сте напълно сигурни в сексуалния си партньор, важно е да ползвате презервативи. Незащитеният анален секс е с висок риск от много инфекции, предавани по полов път, като гонорея, ХИВ, хламидии, сифилис, херпес, HPV и хепатит. също така е важно да знаете, че след анален секс трябва да смените презерватива или партньорът ви да се измие преди да продължите с вагиналния. Това също крие риск от пренасяне на бактерии от едното на другото място.

Не на последно място – отпуснете се. Само така ще може да изпитате истинско удоволствие от акта, да преминете към едно ново ниво на доверие и интимност с партньора.
 
12.12.2018, 13:00 часа
1778 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha