Правителството отпусна стотици милиони за армията

Правителството отпусна стотици милиони за армията За отпуснати допълнителни разходи за Министерството на отбраната съобщи в началото на днешното правителствено заседание вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, съобщи Novini.bg.
Той уточни, че на предишното и на днешното заседания са отпуснати общо 247 млн. лева.
На днешното заседание кабинетът отпуска допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2018 година в размер на 33,4 млн. лева за нуждите на централната администрация на Министерството на отбраната и Военномедицинска академия. Парите са основно за ремонт на сградния фонд.
От миналия Министерски съвет са гласувани 45,7 млн. лева за интегрирана логистична поддръжка на самолетите МиГ-29, възстановяване на летателната годност на самолетите Су-25, за санаториума "Вита" в Поморие и за служба "Военна информация" - 4 млн. лева.
Общо от миналото заседание са 134 млн. лева, а сега по трите проекта за постановление са още над 113 млн. лева, заяви Красимир Каракачанов. В рамките на отпуснатите 134 млн. лева са заделени необходимите 10,9 млн. лева за експлоатацията на 5 вертолета "Кугър" през 2019 година, както и 4,5 млн. лева за сключване на договор за извършване на инспекция на един от вертолетите по рамковото споразумение от 2013 година.
Осигурени са още средства за ремонт и поддръжка на бойни машини, както и над 40, 9 млн. лева, необходими за комуникационникте, информационии и навигационни системи на военновъздушните сили.
Правете конкурси, оправяйте казармите, сградите, не са правени от десетилетия сигурно. Това, което сме обещали на генарал Боцев (началника на отбраната - б. р.), сме отпуснали в голяма степен. Продължаваме с останалите проекти. Важното е като си отидете по служите, да им кажете, че парите за ремонт на вертолетите са заделени, казармите да добият нормален вид. Искаме да направим така, че да имат летателна годност самолетите, вертолетите, заяви Борисов.
12.12.2018, 11:11 часа
658 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha