Провериха 1 223 коли и камиони при акция „Зима” в Монтанско

Провериха 1 223 коли и камиони при акция „Зима” в Монтанско

Според статистиката на Пътна полиция при преминаване към зимния сезон се увеличава броят на пътно-транспортните произшествия, които освен с несъобразена или превишена скорост се характеризират с подценяване от страна на водачите на необходимостта от подготовка на автомобилите за зимни условия. Това налага вземането на извънредни мерки от страна на пътните полицаи в преходния адаптивен период за водачите. В тази връзка през месец ноември на територията на цялата страна се проведе акция „Зима”, при която бе извършен засилен контрол на техническата изправност на автомобилите - светлинна уредба, оборудване на автомобилите със съответните гуми, изправност на чистачките и други.
20 специализирани полицейски операции са реализирани по време на акцията в област Монтана – 7 през първия етап в дните 1/8-ми ноември в кампанията „С безопасно пътно превозно средство през зимата", 6 – през втората кампания от 9/22 ноември „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя” и 7 – през третата кампания от 16/30 ноември „Безопасно шофиране през зимата”.
В хода на акция „Зима” пътните полицаи са извършили проверки на 1 223 пътни превозни средства – 1 064 леки автомобила, 131 товарни автомобила, 23 пътни превозни средства с животинска тяга, 2 велосипеда, 1 бр. селскостопанска техника, 1 мотоциклет и 1 мотопед. Констатирани са 329 неизправности – 76 по осветителните системи и сигнализацията, 10 случая на разкъсани или износени гуми и 243 други нарушения.Съставени са 156 акта и 216 глоби с фиш. Шест пътни превозни средства са спрени от движение. Съставени са 2 акта на водачи на каруци и 7 акта и 3 глоби с фиш на пешеходци. Изготвени са - предписание до АПИ за отстраняване на недостатъци на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътната маркировка и 2 предписания до местните органи за подобряване на уличното осветление и отстраняване на недостатъците на пътните настилки, вертикалната сигнализация и хоризонталната маркировка.

12.12.2018, 16:54 часа
1004 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha