Днес ще е слънчево и без валежи, с температури до 8°C

Днес ще е слънчево и без валежи, с температури до 8°C Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и привечер облачността ще започне да се увеличава, отначало - средна, а по-късно и висока. Ще се задържи почти без валежи. Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса.
Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца, предаде БТА. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Привечер по южното крайбрежие ще се появи средна и висока облачност. Максималните температури ще са между 6 и 9 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 8 - 9 градуса.
Преди обяд в планините ще е предимно слънчево. След обяд и привечер облачността ще започне да се увеличава и ще е средна и висока, но ще остане почти без валежи. Ще духа силен западен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра - около минус 8 градуса.
В петък в Западна България ще превалява сняг, в централните и югоизточните райони - слаб дъжд. Вятърът ще е с източна компонента, слаб до умерен. Минималните температури ще са предимно между минус 5 и 0 градуса, максималните - между 2 и 7 градуса.
В събота вятърът ще се задържи от изток, ще бъде предимно умерен, в Източна България и временно силен. Ще преобладава облачно време. Преваляванията ще са на отделни места, главно в източната половина от страната, ще са съвсем слаби и предимно от дъжд. Температурите слабо ще се повишат.
13.12.2018, 07:37 часа
516 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha