Специалните части на Русия ще получат "супер оръжие"

Специалните части на Русия ще получат "супер оръжие" Автомат ШАК-12 влиза на въоръжение в руските специални части, съобщи РИА Новости. В САЩ вече го наричат "супер-оръжието". За новото оръжие съобщи представителят на Централното конструкторско изследователско бюро за спортни и ловни оръжия Юрий Амелин.
"При нас идват поръчки и ние ги изпълняваме в рамките на държавната поръчка, но ние не възнамеряваме да ги произвеждаме в големи обеми", обясни Амелин.
Трябва да се отбележи, че новите автомати са предназначени за специални патрони калибър 12,7 мм и са предназначени да поразяват дори противник с бронежилетка. По тази причина американското издание The National Interest нарича картечницата "супер-оръжие".
Дизайнът на ШАК-12 е направен по схемата "булл-пап", която намалява дължината на оръжието с достатъчна дължина на цевта. Автоматът използва три вида боеприпаси: бронебойни куршуми, които пробиват бронежилетки, патрони за изстрели с помощта на шумозаглушител и патрони със светлинни куршуми с алуминиева сърцевина с максимален спирачен ефект и възможност за намаляване на рикошета.
На 6 декември порталът Business Insider сравнява руския атакуващ хеликоптер КА-52 "Alligator" и американския AN-64 "Apache", които се смятат за най-добрите в своя клас.
13.12.2018, 10:24 часа
1430 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha