Премиерът Тереза Мей оцеля при вота на недоверие

Премиерът Тереза Мей оцеля при вота на недоверие Британският премиер Тереза Мей оцеля при гласуването на вота на недоверие като лидер на нейната Консервативна партия. В подкрепа на Мей гласуваха 200 депутати, а против 117.
След вота привържениците на Тереза Мей обявиха, че това е убедителна победа, а нейните противници, че големият брой гласували против е повод за премиера да се замисли и че ще продължат да се борят за техните убеждения. Макар и да спечели вота, основният проблем пред Тереза Мей остава, а именно заплахата да не бъде одобрена сделката й за Брекзит в парламента.
Вотът все пак позволява на премиера да продължи да работи за получаване на допълнителни гаринции за „предпазния механизъм" за ирландската граница, който не се харесва от целия политически спектър и който, на практика, бе основната причина да се стигне до вота на недоверие.
Тереза Мей отложи всички последни срещи, включително посещение в Дъблин за разговори с ирландския премиер Лео Варадкар, но днес тя със сигурност ще пътува за Брюксел, където се събират европейските лидери. Победата гарантира на Тереза Мей поне 12 мецеца начело на Консервативната партия. Преди гласуването Мей обяви пред депутатите, че няма да ръководи Консервативната партия на следващите общи избори, които са насрочени за 2022 година.
13.12.2018, 12:55 часа
692 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha