Жители на четири града излизат на протест заради спрени влакове

Жители на четири града излизат на протест заради спрени влакове Жителите на четири града от Пловдивска и Пазарджишка област излизат на протест заради спрени влакове. Те са написали и писмо до министъра на транспорта, в което настояват влаковете от Пловдив до Пещера да бъдат възстановени. Засегнати са градовете Стамболийски, Кричим, Брацигово  и Пещера.
Масовото недоволство се дължи на факта, че са спрени два влака, които тръгват от гара Пещера. Това са вечерните влакове, с които хората се прибират от работа.
Един от редовните пътници на БДЖ Владимир Банков обясни: „До напрежението се стигна, защото това е отсечка, в която много хора пътуват за Пловдив и от селата до Пещера. Като се спре един  влак и се губи връзката. Хората не могат да дойдат. Влакът е социален транспорт, много по-евтино излиза от рейсовете. С влака в 17.35 се прибират ученици, студенти, работници и като го спрат, хората няма с какво да се приберат. В обратна посока, хората от селата също няма с какво да се приберат”.
От БДЖ заявиха за Нова телевизия, че при тях не е постъпвал сигнал заради недоволството от спрените влакове. Те обясниха, че движението на двата влака е преустановено заради слабия пътникопоток и защото често се повреждат мотрисите, които пътуват по тази линия.
17.12.2018, 08:11 часа
852 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha