Капитанът на "Бдин" стана Спортист на годината на Видин

Капитанът на "Бдин" стана Спортист на годината на Видин Капитанът на ОФК "Бдин 1923" Ивайло Иванов взе приза за Спортист на годината на Видин. Класирането на спортистите бе в две възрастови групи- юноши и девойки и за мъже и жени. За двете Топ 10-ки на 2018 година видинските спортни клубове номинираха общо 52 състезатели. 
Призьора в класацията, Ивайло Иванов дебютира за младежкия състав на "Бдин" през 2005 година, а от 2014 година е капитан на мъжкия състав. Центрленият защитник е изиграл над 300 мача за родния си клуб е един от любимците на фенове на футбола. Втори е Веселин Вълчов от Спортен клуб по кану-каяк "Ванто", с треньор Цветан Иванов. Той участва във всички държавни първенства. Заема престижно място на Световното първенство по гребане, проведено в Монтемор Португалия, К4-1000м. Трета в класирането стана Кристен Радуканова, златната медалистка в спринта на 60 метра на държавното първенство по лека атлетика, проведено във Велико Търново.
В категорията при юношите и девойките първото място заеха Ванеса Димитрова и Йоана Георгиева, състезателки на спортен клуб по кану-каяк "Ванто-Видин" с треньор Цветан Иванов. Второто място е за Ива Иванова от спортен клуб "Бъдин-ММА" с треньор Габриела Кирилова, а третото място бе за Елина Георгиева от спортен клуб по бокс "Бдин" с личен треньор Кирил Бушев.
На церемонията бяха връчени и индивидуални отличия. За популяризиране на леката атлетика награден бе Мирослав Радуканов, треньор на видинския клуб по лека атлетика "Радуканови". За млада футболна надежда бе определен Роберто Росенов от спортен клуб "Пегас спорт-Видин". 
Наградата за треньор на 2018 година заслужено бе присъдена на Кирил Бушев, треньор на боксовия клуб "Бъдин".
Спортистите, които влязоха в Топ десет за 2018 година,бяха избрани от комисия с председател Венци Пасков, заместник-кмет "Хуманитарни дейности и социална политика" в Община Видин. Членове на комисията бяха представители на общинската администрация и общински съветници. Гласуването стана чрез анкетни карти, като номинациите бяха предложени от спортните клубове. На обща среща бяха разгледани постиженията на всеки един от състезателите.
19.12.2018, 10:38 часа
1467 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha