Община Монтана купува сграда за читалището в Белотинци

Община Монтана купува сграда за читалището в Белотинци На последното за тази година заседание на общинския съвет в Монтана сенаторите приеха общината да купи имот в село Белотинци, който да бъде предоставен на местното читалище. Това е терен от 1 307 кв.м. с масивна двуетажна сграда, собственост е на ПК”Наркооп” – Монтана. Стойността му е 29 600 лв. Сделката бе одобрена и така и единственото село в общината, в което досега читалището нямаше сграда и място за обществени прояви, вече ще има свой дом.
„Догодина ще предвидим средства за ремонт и реновиране на сградата”, обеща пред съветниците кметът Златко Живков.
Съветниците приеха да бъдат направени  вътрешни размествания по бюджета на общината за покриване на преразходи направени в „местни дейности”. 2 500 лв от бюджета на кметството в село Студено буче се прехвърлят на кметство Стубел за изплащане на обезщетение. 60 000 лв икономии от издръжката на здравни кабинети в детски градини и училища ще бъдат разпределени в 12-те забавачки в общината, като всяка от тях ще получи по 5 000 лв.
По две допълнителни докладни записки, които кметът Златко Живков внесе в началото на заседанието, съветниците разрешиха общината да кандидатства с проект по „Красива България” за реновиране сградата на детска ясла №2 в ЖК”Пъстрина”. Втората бе искане за осигуряване от държавата на 4,1 млн лв, с които общината да разплати разходи по проектите от програма „Региони в растеж” за реновиране на четирите парка в Монтана и обновяването на сградите на гимназията и 3 и 4-то училище  и две детски градини.
Съветниците приеха и удължаване с една година на договорите на наемателите на общински терени за търговски обекти, изградени по отменения вече чл. 120 от ППЗТСУ.
На заседанието бе гласувана единодушно и докладна записка на кмета Златко Живков за приемане на инвестиция, направена от ВиК – Монтана в размер на  205 881 лв. Средствата са изразходвани за поддържане и ремонт на ВиК съоръжения на територията на общината през 2018 г. Към докладната записка е приложен опис на инвестициите на ВиК за изтичащата година.
Прието бе и предложение за отдаване под наем на спортни имоти – публична общинска собственост за срок от 5 години. Размерът на наемите ще бъде определен по базисните наемни цени на общината. Разходите за консумативите на 6-те имота ще са за сметка на ОП ”Спортни имоти”. Договорите с наемателите – съответните клубове по футбол, волейбол и баскетбол, джудо и самбо,борба и лека атлетика, ще сключва управителят на „Спортни имоти”.
19.12.2018, 11:03 часа
1232 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha