Врачанският митрополит Григорий с пламенни думи за Рождество

Врачанският митрополит Григорий с пламенни думи за Рождество Добрите дела могат да преобразят и да направят по-хубав света, защото те ни сплотяват и ни правят единни и силни. Това казва Врачанският митрополит Григорий в своето Рождественско послание. 
В тишината на рождественската нощ човеколюбивият Бог ни разкрива една съкровена и непостижима тайна – тайната на раждането на Единородния Божи Син от Пречистата Дева Мария, тайната на явяването в плът на нашия Господ и Спасител. Няма по-голямо свидетелство за Божието човеколюбие! Няма по-ясно доказателство за Неговата грижа за света и желание да спаси и избави човешкия род от мрака на греха и властта на смъртта! Богочовекът Иисус Христос дойде в нашия, измъчен от грях, страдания и болести свят, за да дари вяра, надежда и любов; да вдъхне бодрост, сили и кураж; да призове към милосърдие, състрадание и съпричастност.
Нашият Творец ни дава възможност да достигнем сърдечна чистота и святост, за да наследим вечна радост и безсмъртие. Той ни предлага най-скъпия дар – дара на Божествената любов, и очаква от нас да отворим сърцата си и да отговорим на Божия призив чрез живота и делата си. Господ Иисус Христос е многомилостив, великодушен и дълготърпелив към нашите немощи. Нека и ние да бъдем милостиви, снизходителни и търпеливи към всички: към близки и далечни, към познати и непознати, към приятели и неприятели. Нека дадем възможност на Богомладенеца да се роди в яслите и на нашите души и на ярката Витлеемска звезда – да озари и стопли всяко кътче на нашето сърце. Нека бъдем сигурни, че добрите дела могат да преобразят и да направят по-хубав света, защото те ни сплотяват и ни правят единни и силни. Както тъмнината не може да помрачи светлината на истинския живот, така беззаконието не може да победи силата на любовта! Възлюбени в Господа братя и сестри, В светлия и радостен ден на Христовото Рождество, когато цялата вселена духовно тържествува, сърдечно ви поздравявам и ви призовавам с думите на апостола:
„Бъдете бодри, стойте във вярата, бъдете мъжествени, бъдете крепки; всичко у вас да става с любов”. Нека, покланяйки се на Богомладенеца Иисус Христос, в молитва да изпросим за всички крепки духовни и телесни сили и Божията благодатна помощ, мир, любов, утеха и благоволение!
25.12.2018, 08:45 часа
1937 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha