Изключва се версията за терористичен акт при нападението във Виена

Изключва се версията за терористичен акт при нападението във Виена Нападението срещу църквата в 21-и район на Виена, при което пострадаха няколко монаси, не е терористичен акт. Това съобщи официално местната полиция, цитирана от ТАСС.
"Точно каква е причината за всичко, което се случи, все още не е изяснено. Мотив за възможен терористичен акт във всеки случай се изключва“, заявяват от виенската полицейска служба.
По сведения от правоохранителните органи двама нападатели са поискали от монасите ценни вещи и налични пари, отбелязва още агенция "Фокус".
Възможно е престъпниците да са се укрили вътре в храма или в някоя от сградите, които му принадлежат. Може дори да са взели заложници. "И тъй като става дума за голям комплекс, в момента не се изключва вероятността престъпниците или жертвите да са все още в зданията. Районът е отцепен и се претърсва", поясниха от полицията.
Както вече бе съобщено, неизвестни са нападнали в четвъртък вечерта църква в 21 район на австрийската столица, ограбили са намиращите се вътре богомолци и са избягали от местопрестъплението. В града е обявен план "Залавяне". В мястото на произшествието в район „Флоридсдорф“ работи следствено-оперативна група и подразделение със специално предназначение от виенската полиция. Близките улици са затворени, полицаите издирват двамата престъпника.
Ранени от удари по главата с тежки предмети са петима монаси. Похитителите са ги вързали и в продължение на няколко часа са ги държали, без да им позволят да се движат.
28.12.2018, 08:35 часа
608 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha