Откриха хулиганите отговорни за разбития кръст на паметника в Главаци

Откриха хулиганите отговорни за разбития кръст на паметника в Главаци Униформени са разкрили кои са отговорни за вандалското посегателство срещу войнишкият паметник във врачанското село Главаци, съобщиха от пресцентъра на МВР-Враца.
Както BulNews.bg съобщи на своите читатели, на 24.12. в районното управление във Враца е постъпила жалба от жител на село Главаци, който е заявил, че е увредена декоративна ограда и каменен кръст на паметник намиращ се в парка на селото.

Ден преди Бъдни вечер! Вандали разбиха войнишки паметник в село Главаци /снимки/

Паметникът е направен през 1919 г. Ако оцелее до стогодишнината си ще е с помощта на камери, чието поставяне местната власт вече обмисля.
Въпросната нощ е бил счупен кръста на върха на паметника, счупен е и мраморния блок под кръста, разрушена е и поставената ограда около него. 
Като за капак на всичко това, вандалите са отрязали и пилона, на който се е веел трикольора.
Вследствие на проведените оперативно-изидирвателни мероприятия са открити извършителите на вандаслкия акт.  Това са Л.Л на 19 години и П.Б. на 18 години - и двамата от Враца.
От лицата са снети писмени сведения, и в последствие са освободени, така че предстои да видим дали справедливостта ще възтържествува.
По случая е образуван заявителски материал.
29.12.2018, 12:21 часа
4753 3
Коментари

!!!

29.12.2018, 13:12 часа
Като гледам годините на "хлапаците" трябва вече да могат да носят и отговорност!!! Това да се подиграваш с войнишки паметник за хора които се защитавали родината си най -малкото, което е да ги ошляпаш че да му отвинтиш главата.

Аушвиц

29.12.2018, 13:06 часа
Унищожаването на паметници от която и да е епоха,на която и да е култура,строй,идеология и т.н. трябва да се наказва с доживотна каторга.Бой по кариерите и на ден комат хляб и чаша СОЛЕНА вода.Историята трябва да се пази и знае,иначе...лошо...

Skromen мирянин

29.12.2018, 12:33 часа
Малоумни, тъпи врачански дебили.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha