Трус в Нова, Дидие Щосел вече не отговаря за телевизията

Трус в Нова, Дидие Щосел вече не отговаря за телевизията Дидие Щосел - главният изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг груп", вече не отговаря пряко за Нова тв, а предимно за дигитализацията на групата, съобщиха за "24 часа" служители в медията.
Промяната, направена от шведската компания "Модърн таймс груп" (MTG) - собственик на медийната група в България, доведе и до други размествания във висшия мениджмънт. Прокуристи на телевизията стават Вяра Анкова и финансовият директор Николай Андреев, а Вики Политова - досегашен оперативен директор, ще бъде съветник на Борда на директорите.
MTG направи промените в предпоследния работен ден на 2018 г. - 28 декември.
Щосел остава член на Борда на директорите на "Нова Броудкастинг груп", но се оттегля от всекидневната пряка работа с Нова тв. Той ще се занимава предимно с дигитализацията на медийната група.
Прокуристи на компанията стават Вяра Анкова - бившият генерален директор на БНТ, която след края на двата си мандата в обществената медия бе поканена да се присъедини към ръководния състав на Нова тв, и финансовият директор на Нова тв Николай Андреев. Те всъщност ще са изпълнителните директори на медията, като според изискванията на MTG ще подписват съвместно решенията за работата й.
Вики Политова - бившият генерален директор на "Би Ти Ви Медия груп", която от 4 години е главен оперативен директор в "Нова Броудкастинг", досега отговаряше основно за продажбите, търговската и маркетинговата стратегия на тв компанията. От Нова година тя става съветник на Борда на директорите на групата.
Своята позиция изцяло запазва Силва Зурлева. Тя продължава да е член на Борда на директорите, като от 2 години отговаря и за новините на групата. Зурлева всъщност е най-дългогодишният шеф на медията от всички в сегашното й ръководство. Тя е в управлението на Нова тв от 18 години.
29.12.2018, 14:59 часа
1989 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha