Париж посреща Нова година със засилени мерки за сигурност

Париж посреща Нова година със засилени мерки за сигурност

Париж ще посрещне Нова година със засилени мерки за сигурност, предаде ДПА.
Тази вечер във френската столица ще бъдат разположени близо 12 000 полицаи, съобщиха местните власти, предава БТА.
Освен полицаите на разположение ще бъдат още 6000 души, сред които пожарникари и служители на спешната медицинска помощ.
Повече от 147 000 души са разположени по цялата страна, посочи френското вътрешно министерство.
"Жълтите жилетки" обявиха, че ще излязат на демонстрации в новогодишната нощ. Парижкият булевард "Шанз Елизе", където се очаква да има хиляди празнуващи, ще бъде изключително добре охраняван.
Всеки желаещ да бъде на булеварда ще бъде подлаган на предварителна проверка. Забранено е носенето на стъклени бутилки и фойерверки.
Нова година в Париж се посреща с фойерверки само при Триумфалната арка, а в останалата част на френската столица фойерверките и пиратките са забранени.
Освен с евентуални терористични заплахи силите за сигурност във Франция ще трябва да се справят и с потенциални демонстрации на движението на "жълтите жилетки", които се противопоставят на реформите на президента Еманюел Макрон.
"Жълтите жилетки" обявиха във Фейсбук, че ще проведат демонстрация "Шанз Елизе" по време на посрещането на Нова година. Движението посочи в социалната мрежа, че демонстрацията ще бъде "празнична и без насилие".
До този момент близо 9000 души са заявили във Фейсбук, че ще участват в демонстрацията.
По време на досегашните демонстрации на "жълтите жилетки" в Париж през изминалите седмици се стигна до сериозни сблъсъци, припомня ДПА.

31.12.2018, 15:50 часа
484 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha