Отхвърлиха жалба на природозащитници срещу изграждането на ски зона "Миджур"

Отхвърлиха жалба на природозащитници срещу изграждането на ски зона "Миджур" Върховният административен съд остави в сила екологичната оценка на РИОСВ – Монтана за съгласуване на общия устройствен план на туристическа и ски зона (ТСЗ) „Миджур“.
Становището по екологична оценка беше обжалвано от Асоциация на парковете в България пред Административен съд – Монтана и след проведеното в няколко заседания съдебно производство, искането беше отхвърлено.
Асоциация на парковете в България подаде касационна жалба до ВАС срещу решението на Административен съд – Монтана.  На 27.12.2018 г. Върховният административен съд се произнесе с необжалваемо решение, с което остави в сила становището на РИОСВ – Монтана, с което се съгласува ОУП на туристическа и ски зона „Миджур“. Частни инвеститори вече са заявили интерес за изграждането на ски зоната.
Сдружение за дива природа “Балкани” настояваше за несъгласуване на проекта, поради увреждане на защитена зона “Западна Стара планина и Предбалкан”. Аргументиетът е застрашаване на местообитанита на видовете рис, кафява мечка и европейски вълк и особено на тези, които са обект на опазване.  
02.01.2019, 13:50 часа
1342 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha