Монтираха камери на алеята, където беше убита Виктория Маринова

Монтираха камери на алеята, където беше убита Виктория Маринова Четири месеца след жестокото убийство на Виктория Маринова, което потресе Русе, кейовата стена, където се случи инцидентът, вече е осветена и оборудвана с камери. В най-скоро време сигналът от тях ще бъде подаден и към общинското звено за охрана, предаде bTV.
Въпреки че русенският кей е предпочитано място за рибари и любители на спорта, страхът след убийството на телевизионната водеща дълго витаеше сред хората. След трагедията от общината обещаха да обезопасят алеята с осветление и видеонаблюдение. Идеята е реализирана от телекомуникационната компания, собственост на бившия съпруг на Виктория – Свилен Максимов.
„Около два километра е дълго трасето и в момента има 50 стълба с 50 камери, които осветяват и наблюдават последното бягане на Вики”, обясни инж. Теодор Дулев.
Кметът на Русе оцени направеното до момента.
„На практика стълбовете и камерите са дарение от тях за общината и това всеки момент трябва да бъде оформено като такова. Много бързо беше направено като такова, което е впечатляващо. Пак казвам, че това може да го направи само русенец и русенска фирма, които милеят за града ни. Единственото, което ме притеснява е, че не е обезопасено откъм реката. В бюджета за новата 2019 година сме заложили 600 000 лева, с които поетапно започваме да изграждаме парапет”, каза кметът на Русе Пламен Стоилов.
Според русенци монтираните камери и осветлението ще направят мястото по-безопасно. Предстои отсечката да бъде преасфалтирана, а от общинската администрация обещаха да осигурят по-голяма безопасност на хората, които преминават през района.
„В нашите приоритети е тази зона да е такава, че да радва хората, но каквото и да го направим за съжаление всичко това е свързано с името на Виктория, която много нелепо и много трагично загина в този участък. Мисля, че трябва да се помисли как ще увековечим тази памет, защото тази смърт стана символ на обединение на русенци, което започна да се изразява в редица добри дела”, добави градоначалникът.
В социалните мрежи е подета инициатива алеята, по която премина последното бягане на Виктория Маринова, да носи нейното име – идея, която се споделя и от градската управа.
08.01.2019, 09:20 часа
521 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha