Ловци разбиха глутница вълци в Монтанско, убиха два от тях

Ловци разбиха глутница вълци в Монтанско, убиха два от тях Стрелци от ловните дружинките в ж. п. градчето Брусарци и село Смирненски засякоха глутница от 7 вълка в района и за два дни ликвидираха два от хищниците. Сред отстреляните зверове е голям мъжкар, който вероятно е бил водачът на глутницата.
Опасната седморка от месеци кръстосвала горите и поляните в района на Брусарци и околните села и разкъсвала сърни и домашни животни, разказаха местни жители. След кървавите си пирове обаче вълците успявали да се измъкнат и скрият от пушките на ловците. Но в събота късметът изневерил на хищниците. Мъжете от дружинката на Смирненски излезли на лов за фазани, но в края на обхода попаднали на притаилите се в гъсто обрасла с храсти и драки местност. 
"На метри от мен изскочи голям вълк, стрелях и го повалих на място!", сподели 70- годишният Георги Петрушев - по прякор Вълко. Преди да падне от оловото обаче едрият хищник успял да раздере едно от ловните кучета. Останали без водача си, другите зверове се пръснали из района, но най-запалените стрелци от Брусарци и Смирненски в неделя тръгнали по следите им. 
Ловците поставили засади в местността "Котешки дол", и малко след като пуснали кучетата пред Цветомир Антов /46 г./ - локомотивен машинист от Брусарци, се показали три вълка.
"Гръмнах с "Ижовката" и един млад вълк падна. Останалите избягаха. Колегите стреляха по тях, но изглежда са се спасили!", заяви жепеецът. "Надявам се да сме прогонили глутницата от района си, защото правеше много пакости. Само този сезон съм намерил две разкъсани от тях сърни", допълни Антов, който има 18-годишен ловен стаж.
Местни фермери са обещали да дадат банкет на стрелците, спасили стадата им от четирикраките разбойници. От началото на сезона в района на монтанското ловно сдружение са отстреляни четири вълка, от доста дружинки обаче има информация за движение на вълци. В неделя в района на Чипровци е забелязан голям черен вълк, какъвто в края на миналата година бе повален край Берковица, съобщи ръководителят на сдружението Александър Георгиев. 
08.01.2019, 13:33 часа
4212 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha